logo

Ételed az életed

Változtatás nélkül nincs változás


Hasznos tippek a programhoz


Amit a súlymérésről tudni kell!
 

Mindig azonos időben mérd meg magad, lehetőleg reggel, ébredés után
Mindig ugyanott mérj, ugyanazon a helyen (ugyanazon a mérlegen)
Lehetőleg előtte menj el toalettre.
Mérés előtt ne igyál, ne egyél semmit, így tudsz "tiszta" súlyt mérni.
Elegendő 3-4 hetente mérni.
Ne ess pánikba, ha több a súlyod, mint korábban!

https://www.facebook.com/groups/fogyasmagyarosetelekkel

https://www.facebook.com/groups/slimevivel

Kedvezményes vásárlási kód 491299 !

Regisztrációs link:

https://www.biocomnetwork.ch/

Számtalan dolog befolyásolja a testsúlyunkat!

Mit és mennyit ettél tegnap, női ciklusod közeledik, keveset ittál, stb.

     

Ha tartod magad a diétához, hidd el, beindul a fogyás is!
Ha keveset iszol, a tested elkezdi raktározni a vizet! Így lehet, hogy több lesz a súlyod is! Igyál vizet naponta min. 2 litert!
Ha elkezdesz komolyabban sportolni, úgy lehet, hogy a mérleg nyelve nem fog változni, ugyanis az izom nehezebb mint a zsír.

Érdemes a súlyod mellett a centiket is mérni időnként!
Heti 0.5 kg fogyás teljesen normális! Ne akarj heti 2-3 kg-okat fogyni, az nem egészséges!
Az első 1-2 hétben sajnos csak vizet vesztesz, az igazi fogyás a zsírból majd ezután indul be (1,5 - 2 hónap)!

 

Liszt kisokos a kúra alatt - Melyiket válasszam?

Ember legyen a talpán, aki a polc előtt állva kiigazodik a számtalan lisztféle között.

Ebben próbálunk segítséget nyújtani: mit, miért és mihez használjunk?

Ha rám hallgattok a köles-, csicseriborsó-, hajdinalisztet ajánlanám!

A gluténes és a keményítőben gazdag liszteket is kerülném!

A teljes kiőrlésű lisztek tilosak!

A gabonafélék őrlése során lisztet, darát és korpát állítanak elő. A liszt a gabonafélék terméséből őrléssel és részleges héjeltávolítással nyert finom szemcséjű termék. Tágabb értelemben a gabonaőrleményeken kívül a gumók, hüvelyesek őrleményeit is a lisztek közé soroljuk (pl. burgonyaliszt, borsóliszt).

A gabonaszem fizikailag is szétválasztható három fő része a héj, a magbelső és a csíra. Az összetevők eltérő koncentrációban vannak jelen ezekben. A héj a fő cellulóz-, élelmirost-hordozó rész, az alatta lévő rétegek ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagok. A magbelsőt főleg keményítő és fehérjék alkotják, jelentős a cukor-, zsír- és ásványianyag-tartalma. A csíra szintén gazdag ásványi anyagban, A- és E-vitaminban.

A teljes kiőrlésű lisztek azok, amelyek tartalmazzák a külső rétegeit (korpa) és a csírát is. Pl. a búzalisztnek három fő típusát különböztethetjük meg: finomliszt, fogós liszt, kenyérliszt.

Regenor kúra alatt teljes kiőrlésű liszteket nem ajánlatos használni. Mivel a teljes kiőrlésűben lehet gomba, aminek a neve fuzárium. Nem törvényszerű, hogy van benne, de mivel kockázati tényező, ezért kerülendő.

Legalkalmasabb a kúra alatt a rozs, a hajdina, a köles, a kukorica és a rizsliszt.

          

Kukoricaliszt  Gluténmentes. (A glutén a búzalisztben található fehérje, allergizáló hatású lehet.) Európa több országában fontos alapanyag, de a kínai konyha is gyakran dolgozik vele. Kiváló mártások sűrítéséhez, galuskához, krémlevesekhez, hústöltelékek dúsításához. Belőle készül két híres népi étel, a puliszka és a prósza.

Kis mennyiségben érdemes a kenyérhez adni, amely a kukoricaliszttől kissé édeskés, kellemes ízű lesz. Édes süteményekhez is jól használható. Vigyázni kell, hogy a kukoricaliszt friss legyen, mert míg frissen édeskés ízű, kellemes illatú, addig az állott kukoricaliszt könnyen megkeseredik.

Rizsliszt Gluténmentes. Barna és fehér rizsből is készülhet. Selymes textúrájú, gluténmentes. Rizslisztből készül a rizstészta is, ami a kínai ételek gyakori alkotója. Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. Édes tésztákhoz is kitűnő, szószokat is sűríthetünk vele.

A rizsliszt előnye, hogy sütés során nincs szükség tojásra, így a rizslisztből készült süteményeket tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők is fogyaszthatják.

Rozsliszt (RL) A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet (pl. RL 60; RL 90; RL 125; RL 190) leginkább kenyérsütéshez használják. Vitalizáló, immunerősítő hatású, növeli a fizikai erőnlétet. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. Alacsony sikértartalma miatt célszerű más lisztekkel keverni.

Hajdinaliszt Gluténmentes. Sötét és világos változatban kapható. A hajdinaliszt érdes, földes jellegű ízt kölcsönöz a kenyérnek, de rosttartalma kétszerese a Graham lisztének. Telítetlen zsírsavtartalma 77%-kal több, mint a búzáé. Hajdinalisztből készül az orosz lepény, a blini. Ezenkívül kenyeret, száraztésztát vagy hajdinakását is készíthetünk belőle.

Köles liszt Gluténmentes. Igen sok kovasavat tartalmaz, továbbá fluort, ként, foszfort, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket. Figyelemre méltó, hogy ebben a növényben az ásványi anyagok, a nyomelemek és növényi hatóanyagok igen finom minőségben vannak jelen, melyek pozitívan hatnak a csontok és porcok egészségének visszaállításában. Sejtjeink és egész szervezetünk egyedülálló módon csak az ilyen finom formában lévő ásványi anyagokat tudja maradéktalanul felvenni.

A köles egyszerre képes salakanyagként kiválasztani a pangó ásványi anyagokat a szervezetből és az ásványi anyag veszteséget kiegyenlíteni. Tehát kovasav adja meg a kötőszövetek (csontváz, kötőhártya) szilárdságát. A kötőszövet a szervezet legősibb szövete. A magas kovasav eredménye a friss sima bőr és az erőteljes fénylő haj. A kovasav gondoskodik tehát az egészséges fogakról és szilárd körmökről.

Például ezt készítsd belőle!

Sütemények, kenyerek, pogácsák, palacsinta, indiai kenyér, tortilla

 

Gyakori kérdés, hogy miért fogyasszunk pirított kenyeret?

Az élesztővel készült kenyerekben a gombaspórák kemény burokban vannak megbújva és emiatt, még sajnos a magas hő hatására sem pusztulnak el.

Sütés után már néhány óra múlva "felélednek", de a pirítással tudjuk az aktivitásukat visszaszorítani.

Ezért használunk pl. kenyérdarabot a kovászos uborka erjedésének gyorsítása érdekében is és ezért romlanak meg könnyeben a lisztet, tésztát tartalmazó ételek is...

A másik ok, hogy a pirított kenyér könnyebben emészthető, mert a bélbe kerülve kevésbé ragad a bélfalra és a bélbolyhok közé.

Ezért is ajánlott a pirítósok, kétszersültek fogyasztása bélhurut, bélgyulladás, de akár egy érzékenyebb gyomrú ember számára is.

Értelemszerűen az élesztő nélküli kenyerek is könnyebben emészthetőek, nem fekszik meg az érzékenyebbek gyomrát sem.

Pirított kenyeret leggyorsabban kenyérpirítóban készíthetünk, de akár sütőben, serpenyőben is megtehetjük ezt.

     

És sokak szerint finomabb is egy langyos, ropogós kenyérszelet....

Attól hogy megpirítjuk, még szénhidrát....

Tehát a kenyeret mindig mértékkel kell enni, főleg, ha súlycsökkentés a célunk. 

Persze mindenkinél más az a mennyiség, amitől már nem marad éhes, de azért ne telítse el...

Ez azért is van, mert egyénenként változó gyorsaságú az anyagcserénk, a gyomorsavunk és az emésztőenzimjeink mennyisége és aránya is különböző, de számít a testtömegünk is, hogy fizikai munkát végzünk-e vagy sportolunk e stb.....

Ezért is szükséges emésztőenzim kapszula (Digest Complex) fogyasztása azoknak, akiknek kevesebb az emésztőenzimük és ezért lassúbb az anyagcseréjük

Továbbá az sem mindegy, hogy milyen vércsoportú vagy, mert amíg egy A vércsoportú ( azaz a "földműves" genetikájú ) ember számára szükséges valamennyi szénhidrát fogyasztása, addig pl. a 0-ás ( a "vadász") számára a kenyér evés nem is javasolt....

És az is szempont, hogy esetleg nem vagy-e inzulinrezisztens vagy cukorbeteg, mert akkor már egészen mások a szabályok, ott az orvosilag előírt szénhidrát bevitelt szigorúan tartani kell, akár regenorzol, akár nem!!!!

Ezeken felül jó, ha figyeljük a saját testünk visszajezéseit, mert alig van két egyforma szervezet.

Tanácsom, hogy a kúra után is maradjon meg a jó szokásod, lehetőség szerint mindig pirítva edd a kenyeret. 

 

Hozzászólás / vendégkönyv



© Minden jog fenntartva.